Over mij

Ik ben Mineke de Geest-Kok,  getrouwd met Marcel en moeder van Bert, schoonmoeder van Mirjam en oma van twee prachtige kleinzonen Jonathan en Isaak.

Wat zal ik over mezelf vertellen?, over het algemeen niet mijn sterkste kant om iets over mezelf te vertellen, maar afijn, laat ik maar beginnen.

Over het algemeen ben ik wel goed gehumeurd en ik kan van mezelf zeggen dat ik een gevoelsmens ben. Kan ontzettend genieten van de natuur en muziek, muziek is emotie en dat heb ik wel meegekregen.

Als kind zijnde was ik al heel creatief: tekenen, poppenkleertjes maken, en plantjes stekken.

Na mijn HBS A-diploma,  ben ik gaan werken omdat ik totaal niet wist wat te gaan studeren. Eerst 4 jaar op kantoor bij Hoogovens en daarna 10 jaar op de hypotheekafdeling van Rabobank Heemskerk.

Ik heb gewerkt tot mijn 31ste, tot ik moeder werd. Ik vermaakte me prima met het moederschap, vrijwilligerswerk, tuinieren, tekenen, schilderen, kleren naaien, zingen, cursussen volgen, waaronder het horecavakdiploma: wijncertificaat. De ‘wijn’ is een beetje een uit de hand gelopen hobby.
Ik organiseer wijnproeverijen sinds 1995 en krijg mijn gasten hiervoor via mond op mond reclame. Deze proeverij houd ik in de Boshutten aan de Zanderij. Van deze boshutten zijn Marcel, Mirjam en ik stichtingbestuurders (zie de website: www.boshutten.nl).

Ik kan mijzelf totaal verliezen in het tekenen, schilderen en tuinieren. Zo heerlijk creatief bezig zijn, vooral als het helemaal uit jezelf komt. Tuinieren vind ik ook schilderen met levend materiaal.
Voorheen tekende en schilderde ik van alles na en, al zeg ik het zelf, dat ging me best redelijk goed af, en toch was ik er nooit echt blij mee. Zoon Bert zei ook altijd: ‘mam het is wel goed, maar het komt niet uit jezelf’ en daar had hij volkomen gelijk in. Op een gegeven moment durfde ik mezelf te laten gaan op het doek, een van de eerste schilderijen die ik op die manier gemaakt heb, is het paarse olieverf schilderij met de glazen en de fles en druiven, terug te zien in mijn logo.

Ik ben pas gaan schilderen in 1999. Een zus van een vriend van ons, Marijke Lute,( zelf ook zeer creatief ) heeft mij de gelegenheid gegeven, kennis te maken met het schilderen met olieverf. Ik was meteen verkocht. Ik bleef ook tekenen met potloden (mandala’s) en met pastelkrijt. Allemaal zeer verschillende dingen.

Wat voor stijl schilder ik?????

Ik vind mezelf impressionistisch. Ben ook fan van de impressionisten. Ik laat me inspireren door de natuur en mensen. Over het algemeen werk ik ‘nat in nat’ . Ik wacht dus niet tot de verf droog is om verder te gaan, zodat ik er nog lekker in kan spelen.

Voor het eerst heb ik geëxposeerd tijdens de Open Tuindagen van Bickershof in Heemskerk, waar wij ruim 295 vierkante meter tuin hadden. Onze zoon exposeerde daar toen ook voor het eerst met zijn gedichten. Een bijzonder leuke ervaring was dat. Aanvankelijk durfde ik niet te exposeren, maar Marcel heeft mij gestimuleerd. Ik heb zelfs verkocht!
Zoon Bert heeft de gave van het woord en is heel goed met teksten. Nu speelt hij in de band Die Vers en treedt inmiddels door het hele land op.

Meerdere keren heb ik geëxposeerd tijdens de Kunstfietsroute van Castricum in boshutten Sint Wilfried, heb exposities georganiseerd in het parochiehuis van de Pancratiuskerk in Castricum, en ben lid van Streetscape, waar ik ook al eens geëxposeerd heb.

Wij zijn rijk met de dingen om ons heen, met alles wat groeit en bloeit en ons altijd weer boeit!